Çağlar Ertuğrul Kimdir

Çağlar Ertuğrul (d. 5 Kasım 1987, Karşıyaka, İzmir), Türk aktör.

Yaşamı
Çağlar Ertuğrul 5 Kasım 1987’de Karşıyaka, İzmir’de diş hekimi/ortodontist bir anne ile jeoloji mühendisi bir babanın oğlu olarak doğdu. 2005 yılında Bornova Lisesi’nden mezun oldu. 2011 yılında Koç Üniversitesi, makine mühendisliği bölümünü bitirdi.

Kariyeri
Üniversite yıllarında tiyatro kulübüne katılan (2008) Çağlar Ertuğrul, ilk kez “Romeolar ve Julietler” adlı bir oyunda oynayarak sahne aldı (2009). Ardından çeşitli oyunlarda sahneye çıktı. Üniversiteyi bitirdikten sonra Vahide Gördüm‘ün 35 Buçuk Akademisi’nde bir yıl eğitim gören Ertuğrul, bir süre sonra reklamlarda yer almaya başladı. 2012 yılında Alper Çağlar‘ın yönettiği Dağ adlı filmde Ufuk Bayraktar, Cengiz Coşkun ve Mesut Akusta ile başrolleri paylaştı. Dağ filmindeki rolüyle ünlendi. Aynı yıl Mahsun Kırmızıgül‘ün yönettiği Benim İçin Üzülme (2012) adlı dizide ilk televizyon dizisi deneyimini yaşadı. Beyaz Karanfil (2014), Kurt Seyit ve Şura (2014) Boynu Bükükler (2015) Medcezir (2017) adlı dizilerde rol aldı.

ABD’li aktör Jake Gyllenhaal‘e olan benzerliğiyle dikkat çeken Çağlar Ertuğrul, Son olarak ABD’de West Hollywood’da Strasberg’te oyunculuk eğitimi aldı.

cağlar ertuğrulMart 2017’den itibaren başrollerini Nazan Kesal ve Deniz Baysal ile paylaştığı Fazilet Hanım ve Kızları adlı dizide Yağız Egemen karakterini canlandırmaktadır.

Kendisine ait bir Youtube kanalı olan Ertuğrul, buradan çeşitli komedi tarzında eğlenceli videolar paylaşmaktadır.

Özel yaşamı
Bekâr olan Çağlar Ertuğrul, 1,88 cm boyundadır. Ertuğrul Akrep burcudur ve koyu bir Karşıyaka taraftarıdır.

Filmografi

Diziler

  • 2012 – Benim İçin Üzülme
  • 2014 – Beyaz Karanfil
  • 2014 – Kurt Seyit ve Şura
  • 2014 – Boynu Bükükler
  • 2015 – Medcezir
  • 2017 – Fazilet Hanım ve Kızları

Filmler

  • 2012 – Dağ
  • 2015 – Bana Masal Anlatma
  • 2016 – Dağ II
  • 2017 – Biz Size Döneriz